Praktijk 4 Welzijn
Anastasia de Gast
Van Geijnstraat 8
3791 VS Achterveld
06 - 22 033 639
info@praktijk4welzijn.nl
Menu
Praktijk 4 Welzijn
Praktijk 4 Welzijn

Loopbaanvitaliteitduurzame inzetbaarheid

Loopbaanvitaliteitduurzame inzetbaarheid

Hoe zorg je als medewerker dat je lekker in je vel zit? Wat geeft jou energie in je werk? Wat heb je nodig om je werk met plezier en goed te doen? Hoe neem je zelf de regie om plezier te hebben en te houden? Of hoe maak je als HR-Manager of leidinggevende, je medewerkers bewust van het belang van werkplezier en motivatie? Praktijk4Welzijn geeft adviezen en heeft instrumenten ter beschikking voor Loopbaanvitaliteit en Duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Loopbaanvitaliteit - duurzame inzetbaarheid

Het bewustzijn in Nederland groeit, dat zelf verantwoordelijkheid nemen voor eigen werk en loopbaan, gelukkiger maakt en leidt tot langer, gezonder en plezieriger werken. Dit blijkt uit het onderzoek naar duurzame inzetbaarheid 2014*. Hier ligt dus een grote verantwoordelijkheid voor zowel werkgever als werknemer. Beiden hebben baat bij het realiseren van een werkomgeving die deze duurzame inzetbaarheid bevordert

Het thema loopbaanvitaliteit, dat gericht is op duurzame inzetbaarheid, wordt ook vaak meegenomen tijdens reorganisaties. Loopbaanvitaliteit heeft betrekking op alle werknemers, van jong tot oud. Het gaat niet alleen over 50+ers die langer blijven werken, maar ook over dertigers en veertigers die geconfronteerd worden met hun hoge standaarden van succesvol willen zijn op alle levensgebieden en op zoek zijn naar ontwikkeling en uitdaging.

Wat levert Loopbaanvitaliteit op?

  • Het optimaal benutten van talenten
  • Prettige werksfeer en bevlogen/betrokken medewerkers
  • Gezonde werknemers
  • Lager ziekteverzuim
  • Flexibele medewerkers en betere prestaties

Opbouw Loobaanvitaliteitstraject

Het Loopbaanvitaliteit-programma is voor zowel individuen als groepen met als doel:
* plezier hebben en houden in werk als individu, team en organisatie;
* het vinden van een gezonde balans in werk;
* de gewenste kwaliteit en resultaten kunnen boeken in werk;
* persoonlijke flexibiliteit (het werken aan eigenschappen, om het vermogen om met grote uitdagingen en veranderingen in het leven om te gaan, te vergroten).  

Het programma is ontwikkeld om mensen stil te laten staan bij hun eigen duurzame inzetbaarheid. Vragen als ‘’ben ik een bevlogen medewerker”’ en ‘’waar sta ik qua ontwikkeling?’’ worden onderzocht. 

Het programma kan kort en individueel zijn als zelfstandig traject onder de noemer van loopbaancoaching, of uit meerdere stappen bestaan waarin u als team, groep of organisatie volledig betrokken bent bij de invulling van het programma en de vervolgstappen. Binnen dit traject kunnen, gelang de vraag, een aantal testen/assessments worden afgenomen zoals de Werk stress indicator, Duurzame Inzetbaarheid, Vitaliteitscheck en de Mobiliteitsindicator, de Talent Management Analyse voor teams.

Graag nodig ik u uit om bij Praktijk4Welzijn te komen praten hoe wij u kunnen adviseren op het gebied van Loopbaanvitaliteit en Duurzame Inzetbaaheid.

Praktijk 4 Welzijn Anastasia de Gast
Van Geijnstraat 8
3791 VS Achterveld
06 - 22 033 639
info@praktijk4welzijn.nl
Testimonials "Het is een inzichtelijk traject met waardevolle gesprekken en nuttige, concrete opdrachten. Anastasia stelt verdiepende vragen, luistert goed en stuurt het traject bij waar dat nodig is. Ik heb haar hulp als ontzettend nuttig ervaren."

E.vd H/Secretaresse/Zeist
Sociale Media Volg Praktijk 4 Welzijn op Sociale Media.