Praktijk 4 Welzijn
Anastasia de Gast
Van Geijnstraat 8
3791 VS Achterveld
06 - 22 033 639
info@praktijk4welzijn.nl
Menu
Praktijk 4 Welzijn
Praktijk 4 Welzijn

Studie- en Beroepskeuze

Studie- en Beroepskeuze

Je studie of functie blijkt helaas niet te zijn wat je ervan had gehoopt, maar je weet ook niet goed wat het voor jou wel had moeten zijn. Door het enorme aanbod aan opleidingen overzie je niet meer welke keuze te maken en ook overzie je niet wat je na je opleiding nu echt zou willen gaan doen. Je bent destijds ergens mee gestart (opleiding of baan) en hebt niet een echte bewuste keuze kunnen maken omdat je graag alle opties open wilde houden. Deze dilemma’s kunnen je in hun greep houden, waardoor het met het kiezen van een studie of een baan niet zo opschiet en uiteindelijk resulteert in het gevoel dat je niet doet wat je zou willen doen. Graag help ik je bij het maken van een bewuste en doordachte keuze!

In dit Studie- en/of beroepskeuze traject coach ik jou bij het kiezen van een studierichting danwel beroepskeuzerichting die echt bij jou past. We gaan van start met de achterliggende vraag: wat wil ik uiteindelijk met mijn studie- danwel beroepskeuze gaan doen? Dit stellen we vast d.m.v. het invullen van een  beroepskeuzevragenlijst. Binnen dit traject  ga je actief aan de slag om meer zicht te krijgen op jouw ambitie, drijfveren en talenten. Ook gaan we de vertaalslag maken naar de inhoud van werk. Na dit traject kan je een gefundeerde keuze maken voor een studie- of baan waar je helemaal achter staat.

Wat levert het je op?

  • Helderheid over jezelf, jouw ambitie en talenten
  • Hulp bij het maken van een passende keuze omtrent studie- en of beroepsrichting

Opbouw van het Studiekeuze- en Beroepskeuze Coaching

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we de vragen, wensen en doelen die je hebt met betrekking tot het studie- en beroepskeuze traject.

  • Het traject kan bestaan uit 4 tot 8 coaching sessies van 90 minuten om de 2 weken. Tijdens die sessies hebben we het over het verloop van je studie, je leven en werk tot nu toe. Hierbij bekijken wij gemaakte beslissingen vanuit het verleden, waar loop je warm voor en waar liggen je talenten. Tevens is het mogelijk om een assessment af te nemen.
  • Je wordt uitgedaagd om aan de slag te gaan met belemmeringen die je in de weg staan, zoals bijvoorbeeld faalangst of negatieve gedachtes.
  • Tussen de sessies door ga jij zelf aan de slag met het invullen van een online persoonlijkheidsvragenlijst en beroepskeuzevragenlijst. Bovendien stuur ik je online diverse oefeningen toe.
  • Ook wordt er verder onderzoek gedaan omtrent studies die je interessant vindt en ga je met mensen praten die deze studies reeds doen.
  • We sluiten het programma af met een plan van aanpak.
  • Je ontvangt van mij een beknopt verslag met de belangrijkste resultaten, zodat je het later nog eens na kan lezen of aan anderen kan laten zien.
  • Na één maand zal ik contact met je opnemen voor een telefonisch nagesprek.
Praktijk 4 Welzijn Anastasia de Gast
Van Geijnstraat 8
3791 VS Achterveld
06 - 22 033 639
info@praktijk4welzijn.nl
Testimonials "Het is een inzichtelijk traject met waardevolle gesprekken en nuttige, concrete opdrachten. Anastasia stelt verdiepende vragen, luistert goed en stuurt het traject bij waar dat nodig is. Ik heb haar hulp als ontzettend nuttig ervaren."

E.vd H/Secretaresse/Zeist
Sociale Media Volg Praktijk 4 Welzijn op Sociale Media.